Pionir iz 1939.

picture

Proizveden je u Rakovici, davne 1939. po licenci češke "Prage" kada je kraljevina Jugoslavija otkupila licencu za proizvodnju ovih autobusa i kamiona...

img

Filmska zvezda

picture

Filmska karijera Prvog srpskog autobusa je vrlo bogata. Ovaj autobus iz "prošlosti" postao je prava zvezda naše, ali i svetske kinematografije...

img

Talija za venčanje

picture

Veliki je broj onih koji bi da na svoje venčanje stignu upravo ovim autobusom. Osveštan je u crkvi i kao takav ima posebnu taliju za mlade...

img

Prvi srpski autobus

Prvi srpski autobus vozi 50 km na sat, troši 30 litara na pređenih 100 kilometara, pali se na kurblu, ima 20 sedišta, poseban zvuk i voziti se u njemu znači, bar na trenutak vratiti se u prošlost.

Proizveden davne 1939. godine u Rakovici prvi srpski autobus i danas vozi srpskim drumovima. Njegov vlasnik Branko Dragojević iz sela Pričevića kod Valjeva ističe da je autobus registrovan za 20 putnika i da predstavlja posebnu atrakciju svuda gde se pojavi.

Put za London

Za 2012. godinu planirana je malo duža ruta. Prvi srpski autobus je spreman da krene put Londona na Olimpijske igre! Planirano je da put traje 10-12 dana, jer ova straina može dnevno da pređe 300 kilometara dnevno.
Sigurno je da će autobus postati olimpijska atrakcija kako kod naših srba koji žive u Engleskoj, tako i kod svih učesnika Olimpijiade iz raznih delova sveta. Svakako, Prvi srpski autobus će stići na svoj cilj, postići će svoj rekord, a samim tim će se i on okititi Olimpjskim odličijem. Svi koji su zainteresovani za ovo atraktivno putovanje i oni koji žele da omoguće uspeh ovog lepog i zanimljivog projekta, mogu nas kontaktirati.
Ako ima volje, ima i načina!

Donacije

Ako ste i Vi od tog starog kova, od te stare garde, i ako u Vama bije 'Zal za Mladost' kao i kod nas, sentiment za nasu voljenu grudu i nase Srpsko nasledje, izrazite svoju podrzku prilogom za produzetak nesebicnih usluga Prvog Srpskog Autobusa koji nas sve vraca na prave vrednosti i vozi u pravom pravcu – prilozite minimalni prilog od 10 evra i stupite sa nama u kontakt za individualno sponzorstvo vašeg znacajnog dogadjaja, vencanja, godisnjice ili druge proslave.

Intervju...


Impresije...

img

"Mnogo vam je fantastican autobus, i trud i rad ulozen u restauraciju je definitivno vidan!"
Dragan Nikolić, glumac

img

"Legendo, poznata u celoj Srbiji, cuvaj ovaj autobus kao nacionalno blago!"
Milutin Mrkonjić - Ministar

img

"...putovanje, uprokos brzini od pedesetak na sat i novinarima koji uvek negde zure pravo zadovoljstvo!"
Rajko Kovačević, novinar

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player